Information om cookies

Om Cookies

Vad är en cookie?

En cookie är en textfil som webbplatser man besöker begär att få lagra på besökarens dator. Cookies används för att ge en besökare tillgång till olika funktioner och förbättrar normalt användningen av webbplatsen för besökaren.

Syftet med att använda cookies på denna webbplats är främst för att kunna säkerställa att Sofinabilder AB:s medlemmar loggat in på webbplatsen och för att de därigenom skall slippa logga in på varje ny sida de besöker.

Hur undviker man cookies?

Vill du inte acceptera användning av cookies kan din webbläsare ställas in så att du automatiskt nekar till lagring av cookies eller informeras varje gång en webbplats begär att få lagra en cookie. Genom webbläsaren kan också tidigare lagrade cookies raderas. Se webbläsarens hjälpsidor för mer information. Du kan också radera cookies manuellt från din hårddisk när som helst.

Väljer du att inte acceptera cookies kan vissa funktioner fortfarande användas, men du kan begränsa funktionaliteten på vissa webbsidor, t.ex. dina personliga inställningar.

Läs mer om cookies på Kommunikationsmyndigheten PTS webbplats eller på minacookies.se.

Om PuL

PuL står för Personuppgiftslagen och den reglerar på vilket sätt företag hanterar personuppgifter.

Personuppgifter på Sofinabilder.se

Vad är personuppgifter? 
Med personuppgifter menas all slags information som direkt eller indirekt kan knytas till en levande person.

Vad i använder personuppgifterna till?

  • Skapa Skolkataloger och arbetsmaterial till skolanI
  • Erbjudanden om skolfotoprodukter
  • Information om skolfotograferingen

Vilka personuppgifter samla vi in?

  • Namn på elev och målsman, adress, telefonnummer, e-postadress och klass och skola
  • Personnummer (om skolan använder det)

Personuppgifter lämnas inte ut till andra än skolan och skolans elever. Elev och målsman har rätt att, efter skriftlig begäran, kostnadsfritt ta del av vilka uppgifter som behandlas och var de har hämtats samt att rätta till eller ta bort felaktiga uppgifter.

Skapa konto

Fyll i din e-postadress och ange ett lösenord på minst fyra tecken.

Sidan fungerar bäst med Javascript aktiverat.